Toto Wolff: “Drama en glorie liggen kort bij elkaar in de Formule E

Head of Mercedes-Benz Motorsport Toto Wolff was afgelopen weekend afgezakt naar Rome om de dubbele ePrix bij te wonen voor Mercedes-EQ. Hij was daarmee getuige van het drama zaterdag met de crash van Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries aan het einde van de race en van de overwinning van Vandoorne een dag later.

“Zaterdag reed Vandoorne stevig aan de leiding”, vertelt Toto Wolff. “Daarna volgde een optimistische inhaalpoging van André Lotterer, waardoor Vandoorne terugviel. Vergeet ook niet de crash op het einde van Vandoorne en de Vries die niet hun schuld was en de race was verloren. Een dag later reed Vandoorne weer aan de leiding en de Vries niet. Met uiteindelijk een overwinning voor Stoffel en een opgave van de Vries in de slotronde. Zo zie je maar dat drama en glorie kort bij elkaar liggen in de Formule E.”

Dit seizoen is het tweede seizoen voor Mercedes in de Formule E. “Het is moeilijk om te voorspellen wat er gaat gebeuren”, gaat hij verder. “Laat staan dat je je glazen bol kan gebruiken. En dat maakt de Formule E zo’n interessant kampioenschap. Ik ben heel tevreden met wat we nu in ons tweede seizoen tonen en met ontwikkeling van het team. Ik ben heel blij met de aandrijflijn en in Rome toonden we dat het met de snelheid van de bolide ook goed zit. Ook in andere aspecten maken we de nodige progressie.”

(Foto met dank aan Mercedes-AMG Petronas F1 Team (Twitter))

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws