Adrien Fourmaux en Renaud Jamoul maken hun WRC debuut

Adrien Fourmaux en Renaud Jamoul maken samen hun WRC-debuut achter het stuur van de Ford Fiesta WRC en willen ervaring opdoen tijdens de Rally Croatia. Het Frans-Belgische duo heeft met de Fiesta WRC al eerder op asfalt gereden, en daarbij de overwinning behaald tijdens de Rallylegend van vorig jaar, maar dit zal de eerste keer zijn dat ze op het hoogste niveau meestrijden.

Adrien Fourmaux

Adrien Fourmaux: “Ik ben erg blij om deze volgende stap in mijn carrière te zetten en wil M-Sport en Red Bull bedanken voor de kans, evenals de FFSA en al mijn partners, familie en supporters, want zonder hen zou ik hier vandaag niet zijn! Dit zal niet de eerste keer zijn dat ik achter het stuur van de Fiesta WRC zit, vorig jaar reden we de Rallylegend hebben en we reden ook tijdens de pre-event test voor Arctic Rally , maar dit zal mijn eerste keer zijn dat ik tegen ’s werelds beste coureurs in het FIA World Rally Championship moet strijden. Er zal nog veel te leren zijn, maar ik kijk er echt naar uit en zal me concentreren op het opdoen van zoveel mogelijk kennis en ervaring. We hebben dit weekend een test voorafgaand aan het evenement om de auto echt onder de knie te krijgen en klaar te zetten voor de Kroatische wegen die voor iedereen compleet nieuw zullen zijn. Van wat ik heb gezien, zien de etappes er echt interessant uit , snel en smal en op sommige plaatsen behoorlijk technisch. Het wordt een grote uitdaging, maar een die ik graag wil ervaren. Ik kijk er naar uit om weer op puur asfalt te rijden en nog meer achter het stuur van deze auto! Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan en kijk er naar uit om te zien waar we staan en hoe we dit weekend kunnen verbeteren.”

Foto: FB M-Sport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws