Thierry Neuville over de Croatia Rally: “Het wordt een uitdaging”

Eind volgende week maakt de Croatia Rally zijn WRC-debuut. Het is de derde manche van het WRC-seizoen. In het verleden behoorde de Croatia Rally enkele jaren tot het ERC, maar nooit tot de WRC. Nu maakt de rally dus zijn debuut. Het zal ook de eerste rally van het seizoen zijn die volledig op asfalt is. Er zal meer dan 300 km op het programma staan, verdeeld over 4 dagen.

Bij Hyundai Motorsport hopen ze op een herhaling van de Arctic Rally in Finland van eind Februari. Ott Tänak won die rally en Thierry Neuville stond mee op het podium. In de aanloop naar de Croatia Rally gingen ze al testen op asfalt in Sanremo. Voor Neuville was dat met de winst in de testrally daar een succes. Hyundai zal in totaal met drie teams aan de start komen: Ott Tänak samen met Martin Järveoja, Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe en ook nog Craig Breen met Paul Nagle.

Croatia Rally - Hyundai Motorsport

“Ik kijk altijd uit naar evenementen op asfalt”, begint Neuville. “Deze keer is het voor iedereen nieuw. Niemand van ons heeft eerder in Kroatië meegedaan. Ook voor de teams hebben we geen ervaring met deze etappes. Het wordt een uitdaging, maar ik denk dat iedereen het leuk vindt dat het nieuw is. Omdat het de eerste keer is dat we aan de Croatia Rally deelnemen, moeten we meteen na aankomst hard aan de slag om ons zo goed mogelijk voor te bereiden.”

Toyota Gazoo Racing zal in Kroatië met vier teams aan de start staan. WK-leider Kalle Rovanperä zal samen met Jonne Halttunen zijn leidersplaats proberen te verdedigen. Ook Sébastien Ogier en Julien Ingrassia die tweede staan in het WK, en Elfyn Evans en Scott Martin zullen er zijn. De vierde wagen is voor Takamoto Katsuta en Daniel Barritt. Ook Toyota beseft dat de nieuwe manche op de WRC-kalender een uitdaging zal zijn.

Croatia Rally - Toyota Gazoo Racing

In de marge heeft WRC Promoter bekendgemaakt dat het zijn samenwerking met de Europese smeermiddelenproducent Wolf Oil heeft verlengd. Sinds 2019 is Wolf Oil officiële partner van het WRC. In 2022 zou het contract aflopen, maar die wordt nu dus verlengd. De Wolf Power Stage zal de komende jaren dus blijven bestaan.

(Info en foto’s met dank aan Hyundai Motorsport Media, Toyota Gazoo Racing en WRC Promoter GmbH)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws