TotalEnergies 24 Hours of Spa krijgt nieuwe naam

’s Werelds grootste en meest competitieve GT3-race gaat vanaf de editie 2021 (29 juli-1 augustus) als TotalEnergies 24 Hours of Spa door het leven.

Een nieuwe naam en een nieuw logo weerspiegelen de waarden van TotalEnergies, een veelzijdig energiebedrijf dat er zich toe verbonden heeft om schone, betaalbare en overal beschikbare energie te produceren en te leveren.

TotalEnergies, 24H Spa, Circuit de Spa-Francorchamps

TotalEnergies werd aan het eind van de jaren negentig een partner van de Ardense enduranceklassieker, bleef ook na 2001 en de omschakeling naar GT-regels trouw aan het evenement en vervult sinds 2007 de rol van hoofdsponsor. Sindsdien staat de naam synoniem voor de etmaalrace, zowel als partner van het evenement als in zijn rol van leverancier van hoogstaande brandstof die door alle deelnemers wordt gebruikt.

De nieuwe identiteit is al merkbaar in het nieuwe logo van de TotalEnergies 24 Hours of Spa, en zal tijdens het evenement deze zomer in heel wat verschillende vormen aanwezig zijn. Voor de editie van 2021 wordt opnieuw een hoogstaand startveld verwacht, want de race is immers het hoogtepunt van zowel de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS als de Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli.

TotalEnergies, 24H Spa, Circuit de Spa-Francorchamps

De voorbereidingen op de race zullen later deze maand (22-23 juni) een versnelling hoger schakelen, wanneer de officiële testdagen voor de TotalEnergies 24 Hours of Spa worden georganiseerd. De rijders en teams krijgen dan twee dagen lang de gelegenheid om in actie te komen op het 7 kilometer lange circuit, een cruciale stap in de aanloop naar de race. Ook de volledige timing en officiële poster zullen binnenkort worden voorgesteld.

Verder blijft de SRO Motorsports Group samen met de lokale autoriteiten hard werken aan de mogelijkheid om toeschouwers toe te laten het evenement te bezoeken. Bij SRO is men vast van plan om op een veilige manier de fans te kunnen ontvangen, meer informatie volgt binnen afzienbare tijd.

Nadat de uithoudingsklassieker vorig jaar voor één keer in de herfst werd georganiseerd keert de editie 2021 van de TotalEnergies 24 Hours of Spa terug naar zijn traditionele datum in de zomer, om zo passend de 20ste verjaardag van de eerste GT-editie in 2001 te kunnen vieren.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws