Podium voor Moulin, Q1 by EMG primus in GT Open Cup

Het circuit van Spa-Francorchamps vormde dit weekend het strijdtoneel voor de International GT Open en de GT Open Cup Europe. Landgenoot Baptiste Moulin, aan het stuur van de #19 Lamborghini Huracan GT3 EVO, kwam in actie voor het Italiaanse Vincenzo Sospiri Racing maar ook Q1 by EMG Motorsport was met landgenoten Filip Teunkens en Jaap van Lagen (#50 Porsche 992 GT3 Cup), Jan Lauryssen en Bas Schouten (#54 Porsche 992 GT3 Cup) goed vertegenwoordigd in de GT Open Cup Europe – Cuppa daar waar Nicolas Vandierendonck samen met Dirk Schouten (#53 Porsche 992 GT3 Cup) uitkwamen in de CupAM.

Race 1: net niet voor Moulin, Q1 by EMG pakt volledig podium in

De start van de eerste race op zaterdag verliep wat chaotisch want net voor Eau Rouge kwamen twee wagens met elkaar in contact. Eéntje daarvan was de #26 Porsche van Q1 by EMG Motorsport, Artur Janosz schoof rechtdoor het gras op en de safety car moest uitrukken. Even later gaat Nick Moss met zijn #72 Mc Laren 720 S GT3 er hard af in Combes en het duurt zes ronden vooraleer de nodige herstellingen zijn uitgevoerd. Uiteindelijk winnen Al Faisal Al Zubair en Andy Soucek in hun #77 Lechner Racing Porsche 911 GT3-R II 2019 de eerste race gevolgd door de #97 TF Sport Aston Martin GT3 AMR MY2019 van Michael Dinan en Robby Foley en de #7 Inception Racing McLaren 720 S GT3 van Brendan Iribe en Ollie Millrov. Net niet … want onze landgenoot Baptiste Moulin grijpt samen met teamgenoot Yuki Nemoto in de #19 Lamborghini Huracan GT3 EVO net naast het podium en eindigen bijgevolg vierde.

GT Open Cup Europe, International GT Open, Porsche, Q1 by EMG Motorsport, Circuit de Spa-Francorchamps

In de GT Open Cup Europe kleurt het podium volledig Belgisch want Q1 by EMG Motorsport parkeert de Porsches op de plaatsen één, twee en drie. Goud is er voor de #50 van Filip Teunkens en Jaap van Lagen na een intense strijd met de #54 van Jan Lauryssen en Bas Schouten. Nicolas Vandierendonck en Dirk Schouten pakken het brons.

Race 2: Baptiste Moulin op het podium, Q1 by EMG weer zeer sterk

Geen noemenswaardige incidenten in de tweede race daar op het circuit van Spa-Francorchamps en de overwinning gaat naar de #63 Lamborghini Huracan GT3 EVO van Michele Beretta en Frederik Schandorff. Onze landgenoot Baptiste Moulin en zijn Japanse teamgenoot Yuki Nemoto scoren een schitterende tweede plaats en pakken het zilver mee naar huis. De winnaars van de eerste race in Spa, Al Faisal Al Zubair en Andy Soucek, eindigen nu op een derde plaats.

International GT Open, Baptiste Moulin, Lamborghini, Circuit de Spa-Francorchamps

Q1 by EMG Motorsports reed opnieuw een zeer sterke race met Jan Lauryssen en Bas Schouten in de #54 op P1 en Nicolas Vandierendonck en Dirk Schouten in de #53 op een tweede plaats. Met nog 21 minuten te gaan kwam Filip Teunkens net voor start/finish iets te gretig uit de Bus Stop Chicane en de #50 ging dwars. Teunkens, die achteruit moest om zijn race te kunnen verderzetten, verloor een pak tijd. Samen met Jaap van Lagen hing het duo op dat moment thans op kop, zij finishten uiteindelijk op een zesde plaats in de GT Open Cup.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws