Tussen voldoening en frustratie

De voorlaatste meeting van de DTM 2021 vond dit weekend op de Hockenheimring plaats en het was voor de jonge Belg Esteban Muth, er eentje met uiteenlopende gevoelens. Eens te meer toonde de rijder van de Lamborghini T3 Motorsport dat hij snelheid in huis heeft, in die mate dat een eerste podium, in de race van zaterdag was mogelijk geweest. Maar na het weekend blijft er toch een wrang gevoel, want op zondag was het resultaat niet wat er verwacht werd. Op naar de finale op de Norisring over goed een week!

Esteban Muth, DTM, Hockenheimring

Sinds het begin van het seizoen is Esteban Muth uitgegroeid tot The Overtaker in de DTM! De jonge Belg heeft al meermaals mooi inhaalraces laten zien aan het stuur van zijn Lamborghini Huracan GT3 Evo van het T3 Motorsport-team. Op zaterdag, tijdens race 1 in Hockenheim, was Esteban goed op weg naar zijn eerste podium in de prestigieuze discipline. Voor zijn pitstop lag hij voor op Alex Albon, die als tweede in de race zou eindigen.

“De snelheid was er duidelijk, en ik was er zeker van dat ik met Albon kon vechten tot het einde”, vertelde Muth na de race. “Echter alles viel in duigen toen ik de pitlane verliet. We verloren drie kostbare seconden tijdens de pitstop, toen een teamlid het gras uit de radiator verwijderde. Dat is bovendien verboden volgens de sportieve reglementen. Het resultaat: een straf van 5 seconden en uiteindelijk de 8ste plaats! Vreselijk frustrerend, want ditmaal lag het podium echt binnen ons bereik…”

De tweede dag verliep niet goed voor Esteban, die zich als twaalfde kwalificeerde en te snel moest opgeven als gevolg van vermogensverlies. “Misschien was dit al het geval in de kwalificatie, wat mindere prestatie zou kunnen verklaren”, voegt de Belgische rijder eraan toe. “De slotrace op de Norisring in de straten van Nürnberg wordt ongetwijfeld spectaculair. Niemand heeft daar ooit in een GT3 gereden, wat betekent dat we allemaal op gelijke voet zullen starten. Ik kijk er naar uit en meer dan ooit is het doel een eerste podium!”

Esteban Muth had weliswaar reden om te piekeren over de resultaten op Hockenheim, maar het is duidelijk dat hij in slechts één seizoen in de DTM naam heeft gemaakt. “Alles is inderdaad veranderd sinds de start van het kampioenschap”, bevestigt Esteban. “Mensen komen nu spontaan naar me toe en ik voel dat ik gerespecteerd word. De doelstelling is duidelijk om in 2022 een tweede seizoen op dit niveau te betwisten. Natuurlijk zijn we er nog niet, maar ik voel me echt goed in deze competitie op hoog niveau…”.

Esteban Muth, DTM

De grote finale van de DTM 2021 staat al gepland voor volgend weekend. Fingers crossed! En Go, Go, Go the Overtaker…

(persbericht, foto’s met dank aan DTM Press)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws