Hyundai Motorsport wil sterk presteren in Spanje

Na de recente dubbele podiumplaats in Finland gaat Hyundai Motorsport naar de voorlaatste ronde van het 2021 FIA World Rally Championship, Rally de España, met als doel opnieuw een sterke prestatie neer te zetten.

Tijdens de vorige editie van Rally de España, verreden in 2019, zegevierde Thierry Neuville met zijn Hyundai i20 Coupe WRC op mixed stages terwijl teamgenoot Dani Sordo als derde eindigde. Het dubbele podium zou beslissend blijken in de strijd om het kampioenschap van dat seizoen, waardoor de voorsprong van het team aan de top van het klassement werd uitgebreid in de aanloop naar de geannuleerde finale Rally Australia.

Na zijn afwezigheid op de kalender van 2020 keert het evenement in Salou terug met een andere uitdaging, aangezien het voor het eerst sinds 2009 weer een volledig asfaltprofiel krijgt. Hyundai Motorsport toonde competitieve snelheid tijdens de meest recente asfaltrally, Ypres Rally Belgium, waar het team in augustus een 1-2 finish behaalde.

Hyundai Motorsport zal Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe, Ott Tänak/Martin Järveoja en Dani Sordo/Cándido Carrera opstellen voor de 17 etappes tellende rally, die begint met een shakedown op donderdag, gevolgd door een ceremoniële start in Salou.

Op vrijdag zijn er zes etappes, waaronder de gloednieuwe La Granadella-uitdaging, over 112,02 km wedstrijdafstand. Op zaterdag rijden de teams twee lussen van drie etappes, gevolgd door een korte straatetappe in de buurt van het servicepark. Vier etappes op zondag sluiten de 280,46 km lange rally af.

Andrea Adamo: “Na ons beste resultaat in een rally die historisch gezien een van onze zwakste is, is het hele team weer vol energie en klaar voor de Rally de España. We hebben met onze 1-2 finish in België laten zien dat we op asfalt competitief kunnen zijn, dus we hebben voor onszelf de hoogste lat gelegd. In 2019 stonden Thierry, Ott en Dani op het podium in Spanje, dus ze weten allemaal wat er nodig is om snel te zijn op deze wegen. Met nog maar twee rondes van het seizoen te gaan, willen we het jaar afsluiten met onze sterkste prestaties terwijl we afscheid nemen van dit tijdperk van het WRC.”

Photographer: Fabien Dufour Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville: “Toen ik voor het eerst deelnam aan de Rally de España was het een volledig geasfalteerd evenement en nu zijn we weer terug bij dat profiel na een paar jaar gemengd terrein. Ik kijk ernaar uit om enkele van de beroemde klassementsproeven uit het verleden aan te pakken. Het is een rally waar ik van hou; de mooie vloeiende wegen zijn echt leuk om te rijden met deze WRC-wagens. Het is meer een circuit-achtige manier van rijden, dus je moet zuiver en efficiënt zijn en ervoor zorgen dat je niet te veel glijdt. Je moet ook kunnen vertrouwen op goede pace notes om snel te zijn, want het is moeilijk om op dit soort wegen een groot verschil te maken.”


Ott Tänak: “Het is een tijd geleden dat we drie dagen op asfalt hebben gereden in de Rally de España. Het is een heel snel evenement waar ik echt van geniet. De wegen vereisen een zuivere, schone rijstijl – de routes in het bos zijn vrij glad met niet veel couperen en het weer is er constant, wat het voor mij een plezierig evenement maakt. Na twee opeenvolgende podiumplaatsen zou het mooi zijn om in Spanje een hattrick te scoren, want we willen dit seizoen sterk afsluiten.”

Photographer: Fabien Dufour Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Dani Sordo: “Ik ben echt blij om weer in Spanje te rijden na twee jaar zonder een rally in mijn thuisland. Ik kijk uit naar de uitdaging van een volledig geasfalteerde wedstrijd; ik hoop dat het mooi weer wordt en dat er ook veel fans aanwezig zullen zijn. Je moet je auto echt goed afstellen en er vertrouwen in hebben – dan geniet je pas echt van de rally. Als je een auto hebt die onderstuurt en niet goed werkt, zul je niet gelukkig zijn. Ik kan niet wachten om terug te keren naar de Rally de España.”

Foto: Hyundai Motorsport Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws