Esteban Muth naar Walkenhorst Motorsport

Een nieuwe wagen, een nieuw team en zeer sterke rijders. In het komende DTM seizoen zullen twee BMW M Motorsport teams racen met de nieuwe BMW M4 GT3 en daarmee wil de fabrikant de aanwezigheid in het DTM nog maar eens versterken.

Muth teamgenoot van Marco Wittmann

De twee BMW M Motorsport teams zijn het nieuwe Schubert Motorsport waar Sheldon van der Linde en de terugkerende Philipp Eng, beide fabrieksrijders, twee bolides zullen besturen.

BMW M4 GT3, DTM

Bij Walkenhorst Motorsport zien we tweevoudig DTM kampioen Marco Wittmann en nieuwkomer bij het team, onze landgenoot Esteban Muth die voor het eerst in een BMW GT3 zal racen. “Het is een enorm grote eer voor mij dat ik deel kan uitmaken van Walkenhorst Motorsport en dat ik kan racen in de nieuwe BMW M4. Ik kan amper wachten op het begin van het seizoen,” aldus een bijzonder opgetogen Esteban.

Teameigenaar Henry Walkenhorst is een tevreden man. Niet alleen omwille van de nieuwe wagen, maar zeker en vast ook van zijn rijders. “2021 was met twee overwinningen en meerdere podiumplaatsen al een deugddoend seizoen en we zijn er zeker van dat we kunnen verder bouwen op die prestaties van vorig jaar. Niet alleen gaat die nieuwe BMW M4 GT3 ons daarbij moeten helpen, maar zeker en vast ook onze rijders. Met Walkenhorst Motorsport werd Marco reeds in 2014 en 2016 kampioen en ook vorig jaar zat hij in de race om de titel. Nieuw bij ons in het team is de jonge Esteban Muth die pas vorig jaar zijn debuut maakte in een Lamborghini, hij heeft mede dankzij zijn pittige inhaalmanoeuvres dus niet alleen indruk gemaakt op de fans.”

Ook Frederic Elsner, event & operations director binnen de organisatie ITR is opgetogen. “Ik ben erg blij dat er nu vier wagens van het merk BMW op de startgrid staat. Het maakt de concurrentie nog sterker, vooral in de strijd om de titel bij de constructeurs. Elk van deze vier rijders heeft zijn kwaliteiten en één ding hebben ze allemaal gemeen, zijnde een enorme ambitie.”

Foto’s met dank aan DTM.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws