Derde Mercedes bij Winward voor David Schumacher

Het Duits-Texaanse Mercedes-AMG Team Winward heeft in de DTM een derde wagen op de deelnemerslijst gezet. Aan het stuur de 20-jarige David Schumacher die zo teamgenoot wordt van Maximilian Götz en Lucas Auer.

David Schumacher, zoon van ex F1-piloot Ralf Schumacher beseft zelf dat hij wel nog veel moet leren. “Het is compleet anders dan de FIA Formule 3, hetgeen ik gewend was. Alleen al door het fors hogere gewicht vereist een GT3 een veel vlottere rijstijl en ook het ABS was aanvankelijk een beetje een schock voor mij. Maar ik voelde me al snel helemaal op mijn gemak en de wagen is echt een genot om mee te rijden,” aldus de jonge Schumacher.

Frederic Elsner, directeur events & operations van de DTM-organisatie ITR, is verheugd over de prominente nieuwe aanwinst: “Natuurlijk maakt het feit dat David Schumacher in 2022 in de DTM racet ons blij. De naam Schumacher staat voor succes in de internationale racerij en David heeft ook al zeer goede eerste stappen gezet in de eenzitterraces. Het veld van de DTM-coureurs is extreem professioneel, de concurrentie is zwaar bevochten, dus het zal zeker een intens jaar voor hem worden.”

Team Rosberg mikt op de titel met Nico Müller in de Audi

Met de Zwitser Nico Müller, tweevoudig runner-up in de DTM en de vertrouwde Audi R8 LMS evo II, wil Team Rosberg, opgericht door Keke Rosberg (wereldkampioen Formule 1 in 1982), dit seizoen voor de titel gaan. Rosberg kiest voor continuïteit aangezien de line-up van zijn rijders met de Amerikaan DeV Gore ongewijzigd blijft.

Nico Müller, DTM

Mirko Bortolotti als kapitein bij Grasser Racing Team

Grasser Racing Team, dat dit jaar zijn debuut maakt in de DTM, zet maar liefst vier Lamborghini Huracan GT3 Evo’s in. GRT rekent daarbij op de Italiaanse Lamborghini fabrieksrijder Mirko Bortolotti met verder in het team de Zwitser Rolf Ineichen, de Oostenrijker Clemens Schmid en de Italiaan Alessio Deledda.

DTM, Mirko Bortolotti

“DTM is een zeer populair en prestigieus kampioenschap met de beste automerken ijzersterke teams en dito rijders,” laat Giorgio Sanna, hoofd van Lamborghini Motorsport, weten. “Het wordt een spannend jaar voor ons team.”

Foto’s met dank aan DTM.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws