De jongste was de snelste

Tijdens de eerste officiële testdag gisteren van de DTM op het circuit van Hockenheim was de jongste van het pak de snelste. Die jongste, dat is de 19-jarige Duitser Marius Zug. Aan het stuur van zijn Attempto Racing Audi R8 zette hij met een 1:38.344 de snelste tijd neer. Ook de tweede tijd was voor een Audi. Drievoudig DTM-kampioen René Rast parkeerde zijn bolide van Team ABT met een verschil van 0.338 sec. op de tweede plaats. Zug en Rast waren de enigen die onder de 1:39 bleven. Lucas Auer kwam met zijn Team Winward Merdedes-AMG daar met een tijd van 1:39.082 net boven uit.

Onze landgenoten Estaban Muth en Laurens Vanthoor vinden we terug op een 12de en 14de plaats.

DTM

Het was daar op de Hockenheimring niet al te warm en ook het vochtige asfalt maakten dat de eerste officiële testdag van de DTM 2022 niet al te veel betekenis had, maar getest werd er natuurlijk wel. In zijn Walkenhorst BMW was Esteban Muth trouwens het meest bedrijvig. Hij werkte gisteren maar liefst 113 ronden af. Met een tijd van 1:39.761 op de tabellen kwam onze landgenoot uit op een 12de tijd. Laurens Vanthoor was in zijn SSR Performance Porsche net iets trager en besloot de eerste testdag op een 14de plaats met een tijd van 1:39.973.

DTM

Veel grote namen in de DTM dit jaar, dat is ondertussen al wel geweten. Maar één van de gespreksonderwerpen gisteren was toch wel de deelname van die ene Fransman, Sébastien Loeb. Hoe je het ook draait of keert, Loeb is en blijft een grote meneer in de autosport. AlphaTauri AF Corse teambaas Ron Reichert is alvast enthousiast over zijn eerste ervaring met de Fransman: “Hij springt in de auto en is er meteen. Hij heeft een ongelooflijk gevoel voor dingen, zijn feedback aan de ingenieurs is uitstekend.”

DTM


Vandaag staat de tweede testdag op het programma.

Foto’s met dank aan het DTM Media Team.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws