DTM: van der Linde en Stolz winnen op Nürburgring

Dit weekend was het DTM te gast op de Nürburgring. Op de kleine omloop, het GP Circuit, werden de twee races verreden waarbij zowel BMW als Mercedes-AMG met de eerste plek naar huis gingen.

De Ring ontwaakte zaterdag onder een dikke mistlaag. Daardoor konden de kwalificaties voor de eerste race niet verreden worden en werd de startvolgorde bepaald volgens de tussenstand in het klassement. Mirko Bortolotti (GRT Lamborghini) vertrok daardoor vanop de pole, voor Sheldon van der Linde (Schubert BMW) en René Rast (Team ABT Audi).

De race zelf was er eentje met veel actie. De mist was nog niet volledig weggetrokken, maar dat weerhield de piloten er niet van om voluit te gaan. Ook kampioenschapsleider Mirko Bortolotti niet. In een duel voor de eerste positie met Felipe Fraga verloren beide heren de controle over hun Italiaans raspaard. Geen punten dus. Sheldon van der Linde kon zo van plaats 3 naar plaats 1 opschuiven en reed naar een overwinning. Zijn broer Kelvin eindigde net achter hem in de ABT Sportsline Audi. Teamgenoot van Kelvin, Ricardo Feller, eindigde als derde. Esteban Muth (Walkenhorst Motorsport BMW) eindigde 13de, Laurens Vanthoor (SSR Performance Porsche) finishte niet na een incident met een andere wagen.

Luca Stolz pakt zijn eerste

In de tweede race was het Duitser Luca Stolz in de Mercedes-AMG Team HRT die dominant naar de overwinning reed. Teamgenoot van Laurens Vanthoor, Dennis Olsen, werd knap tweede. Lucas Auer vervolledigt het podium in de WINWARD Mercedes-AMG.

De Belgen hadden tijdens de tweede race niet veel geluk. Een vroege safetycar goeide namelijk roet in het eten. Door de ongelukkige timing viel Laurens Vanthoor van de 9de plek terug tot P20. Ook Esteban Muth verloor kostbare posities. Vanthoor eindigde uiteindelijk net buiten de punten, op P11. Esteban Muth eindigde 16de.

Grootste pechvogel van het weekend is ongetwijfeld Mirko Bortolotti. Dat heeft hij deels aan zichzelf te danken. De Italiaan kwam als kampioenschapsleider naar de Nürburgring, maar keert naar huis met 0 punten. Race 1 door het incident met Felipe Fraga, in Race 2 verloor hij dan weer zijn 5de positie na een actie op Kelvin van der Linde. Dit resulteerde in een lekke band voor Bortolotti, die eigenlijk te gretig was. Had de Italiaan slimmer gereden, dan was hij hoogstwaarschijnlijk nog steeds leider in de algemene tussenstand.

De algemene tussenstand

(Foto ©: VDL Bros)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws