Jonas Dewilde wil scoren bij Juniors en in Stellantis Cup

Het is een drukke periode voor Jonas Dewilde en copiloot Jeffrey Vandenbussche, amper 2 weken na de Ardeca Ypres Rally staat de Omloop van Vlaanderen op de kalender. Na het mooie reultaat in de Ypres Rally is het nu tijd voor de thuiswedstrijd van Jonas.

“De Omloop van Vlaanderen was 3 jaar geleden mijn eerste wedstrijd in het BRC, het is super om hier 3 jaar later met onze fantastische Peugeot 208 Rally 4 weer aan de start te staan. Met 3 deelnames is de Omloop van Vlaanderen ook de wedstrijd waar we meest ervaring hebben,” vertelt Jonas. “Samen met het team van Steve Fernandes hebben we de set-up van de Peugeot nog wat aangepast, we zijn er volledig klaar voor!”

Door de schrapresultaten in het Junior kampioenschap staan Jonas en Jeffrey nu op een virtuele derde plaats in dat kampioenschap.

“Het is inderdaad nogal ingewikkeld om die punten bij te houden,” gaat Jonas verder. “Maar zelf hou ik me daarniet zo hard mee bezig, we rijden iedere wedstrijd met als doel om telkens zoveel mogelijk punten te halen.”

De Omloop van Vlaanderen staat ook op de kalender van de Stellantis Cup. In dit kampioenschap, voorbehouden voor de Peugeot 208 en de Opel Corsa Rally 4, staat Jonas vierde algemeen en eerste Junior na drie van de vijf wedstrijden.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws