GT World Challenge: Vanthoor en Weerts voor derde jaar op rij Sprint-kampioenen!

Dries Vanthoor en Charles Weerts hebben het opnieuw geflikt: voor het derde jaar op rij kronen zij zich tot GT World Challenge Sprint-kampioenen met WRT!

Een derde plaats volstond voor het jonge Belgisch duo om de titel opnieuw in de wacht te slepen. Charles Weerts kwalificeerde zich vanochtend reeds als tweede, terwijl hun naaste rivalen in het kampioenschap (Marciello/Boguslavskiy) niet in de top 10 geraakten. Een zeer moeilijke opgave dus voor het duo in de Mercedes-AMG AKKODIS ASP.

Tijdens de race konden ze het tij niet keren. Vanthoor en Weerts eindigden als derde, waardoor de Mercedes piloten minstens 6de diende te eindigen om nog aanspraak te maken op de titel. Raffaele Marciello strandde uiteindelijk op de 7de plek.

Het werd in Valencia een echt Belgisch feestje. Niet alleen wisten Vanthoor en Weerts hun derde Sprint-titel op rij binnen te halen met het Belgische WRT, maar ook de zege in Race 1 was voor een landgenoot weggelegd. Ulysse De Pauw, samen met Pierre Alexandre Jean, reed namelijk een perfect race. De Pauw, die lange tijd een opstormend talent bij de eenzitters was, reed vanochtend reeds de naar de pole en ook tijdens de race was hij ongenaakbaar in de AF Corse Ferrari. Zij kronen zich daarmee ook kampioenen in de Silver Cup.

Adrien De Leener (Dinamic Motorsport Porsche) raakte reeds in de eerste ronden betrokken bij een incident en diende op te geven. Frédéric Vervisch eindigde samen met Valentino Rossi dan weer als 11de in de WRT Audi. Gilles Magnus en Nicolas Baert eindigden 14de in de Sainteloc Junior Audi, 6 plekjes voor Louis Machiels in de AF Corse Ferrari.

Morgen wordt de laatste Sprint race van het seizoen verreden in Valencia. Eind deze maand volgt dan ook nog de laatste ronde van het Endurance kampioenschap, en dit in Barcelona.

(Foto ©: GT World)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws