GT World Challenge: Iron Lynx Ferrari pakt cruciale pole in Barcelona

Een spannende Fanatec GT Endurance-titelbeslissing ligt vanmiddag in het verschiet op Circuit de Barcelona-Catalunya, nadat Iron Lynx met zijn #71 Ferrari de pole position veroverde, terwijl de kampioenschapsleidende Akkodis ASP-crew slechts achtste werd op de grid.

Als de race zo zou eindigen, zou Antonio Fuoco het rijderskampioenschap winnen en Iron Lynx de teamkroon. Maar omdat de #88 Mercedes-AMG naar verwachting beter zal presteren in warmere omstandigheden, wordt het een fascinerende drie uur durende wedstrijd.

Het Iron Lynx team verdiende een cruciaal bonuspunt door de pole te pakken. Alessandro Pier Guidi was het snelst in Q1, terwijl Alessio Rovera in Q2 de vijfde tijd noteerde. Fuoco werd zesde in de afsluitende sessie, voldoende om de pole met slechts 0,003s te bemachtigen voor de #54 Dinamic Motorsport Porsche van onze landgenoot Alessio Picariello. De #63 Emil Frey Racing Lamborghini kwalificeerde zich als derde met Bortolotti/Aitken/Costa en zou vanmiddag een factor van belang moeten zijn.

Vanthoor/Weerts/Feller starten straks als 7de met de WRT Audi. Vervisch/Müller/Rossi starten als 12de, eveneens met een Audi van WRT. Nicolas Baert start als 16de (Sainteloc Junior Team Audi)

De Iron Dames deden hetzelfde als hun zusterteam Iron Lynx door een cruciaal bonuspunt te pakken in hun jacht op kampioensschap in de Gold Cup. De #83 Ferrari-crew van Bovy/Frey/Gatting staat op de 24e plaats, 12 plaatsen voor klassegenoot Inception Racing.

In Pro-Am voltooide Garage 59 een perfecte sessie met de #188 die de pole in de klasse verdiende. De bemanning van West/Ramos/Chaves start als 29e, 11 plaatsen voor hun naaste Pro-Am rivalen.

De race van vanmiddag begint om 15.00 uur CEST. Alle actie van de finale wordt live uitgezonden in het Engels, Duits, Frans en Italiaans op het YouTube-kanaal van GT World.

POLE-SITTERS
OVERAL: #71 Iron Lynx Ferrari (P1)
ZILVER: #159 Garage 59 McLaren (P4)
GOUD: #83 Iron Dames Ferarri (P24)
PRO-AM: #88 Garage 59 McLaren (P29)

(persbericht)

Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws