Sébastien Ogier aan de leiding voor Kalle Rovanperä

De Fransman Ogier staat na acht proeven aan de leiding met een kleine vijf seconden voor op de wereldkampioen Kalle Rovanperä. Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe staan derde met een achterstand van 12,5s. Tänak en Sordo sluiten de top vijf af.

Ogier: “Het was een goede dag en ik ben echt blij. Ik was een beetje bang om vandaag als zevende te starten met de hoeveelheid cuts die we moesten doorstaan, maar we hadden de hele dag een heel goed gevoel in de auto. Tot nu toe gaat het goed. 4,8 seconden is natuurlijk niet veel, dus we zullen morgen hard moeten blijven pushen.”

Neuville: “We hebben de snelheid niet en om eerlijk te zijn kan ik niet echt maximaal pushen. De auto begint te glijden en het is moeilijk om te weten waar het beter kan. Ik heb wat veranderingen aangebracht, maar we hadden meer regen verwacht.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws