Grégoire Munster ‘Most improved driver 2022’

Dat is de titel die Grégoire Munster gisteren op de borst gespeld kreeg van de officiële website van het ‘World Rally Championship’ waar duizenden rallyfans van 13 tot en met 31 december 2022 hun stem konden uitbrengen voor de rallyrijder die het voorbije jaar het meeste progressie maakte.

Foto facebook WRC

Munster ging met maar liefst 25,5 % van de stemmen aan de haal. Tweede werd de bijna 23-jarige Paraguayaan Fabrizio Zaldivar met 23 procent. Huidig WRC-kampioen Kalle Rovanperä werd derde.

Uiteraard staan de prestaties van Grégoire en co Louis Louka aan de basis van deze erkenning. Het duo behaalde al vroeg op het jaar een schitterend resultaat in de Rallye Monte-Carlo met een vijfde plaats in WRC2 (derde in WRC2 Junior) en in de Ardeca Ypres Rally Belgium deden ze dat nog eens over (tweede in WRC2 Junior).

‘Save the best for last’ moeten Grégoire en Leuke gedacht hebben want op de laatste dag van de Forum8 Rally Japan reed het duo bij nat weer van de derde naar de eerste plaats en wonnen bijgevolg in WRC2.

Grégoire Munster en Louis Louka maken nu zoals geweten de overstap van Hyundai naar M-Sport waar het duo binnen twee weken met de Fiesta Rally2 zal debuteren in de Rallye Monte-Carlo.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws