FIA WEC: startlijst met maar liefst 13 Hypercars

De laatste jaren slabakte het deelnemersveld van het FIA World Endurance Championship. Verscheidene grote namen zoals Porsche en Audi trokken weg uit de hoogste klasse waardoor de dominantie van Toyota alleen maar groter werd. In 2023 is daar geen sprake meer van!

Maar liefst 13 Hypercars en dit van 7 verschillende fabrikanten verschijnen aan de start voor het 2023 FIA WEC seizoen: Cadillac, Vanwall, Porsche, Toyota, Ferrari, Peugeot en Glickenhaus.

Porsche Penske Motorsport doet het met 2 wagens en onze landgenoot Laurens Vanthoor. Er zullen ook nog 2 Porsche 963 ingezet worden door privéteams, namelijk Proton Competition en Hertz Team Jota. Proton doet het alvast met Gianmaria Bruni, maar de overige twee piloten zijn nog niet bekend. Hopelijk is dit een kans voor onze landgenoot Alessio Picariello, die eerder successen behaalde met Proton. Ook Ferrari zet twee wagens in, zoals wij vanochtend al berichtten.

Opvallend: er doen dit jaar 2 voormalige F1-piloten mee. Antonio Giovinazzi met de Ferrari Hypercar en Jacques Villeneuve met de Vanwall Hypercar.

In deze Vanwall zal Jacques Villeneuve het 2023 FIA WEC Seizoen betwisten

Belgen in LMP2 en LMGTE Am

Ook het LMP2 deelnemersveld is weer goedgevuld, met 11 wagens op de grid voor 2023. Twee daarvan worden ingezet door het Belgische Team WRT, waarbij Sean Gelael en Rui Andrade alvast bevestigd zijn. De overige 4 rijders zijn nog niet bekend.

In LMGTE Am zien we de jonge Belg Ulysse De Pauw aan de start verschijnen met een Ferrari 488 GTE EVO van AF Corse. De Pauw is het laatste jaar erg actief geworden in de GT-racerij, met vorig jaar enkele knappe prestaties in het GT World Challenge Europe. Sarah Bovy is ook weer van de partij met Michelle Gatting en Rahel Frey, een volledig vrouwelijke equipe. Zij ruilen hun Iron Dames Ferrari in voor, jawel, een knalroze Porsche RSR!

De opvallende bolide van Sarah Bovy

De eerste manche van het FIA WEC vindt plaats tijdens het weekend van 17 maart, voor de 1000 Miles van Sebring!

(Foto’s ©: FIA WEC, Vanwall, Iron Lynx)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws