12H Bathurst kent nagelbijtende ontknoping met Mercedes als winnaar

0
47

Het is een van de mooiste en spectaculaire omlopen waarop GT’s aan het werk te zien zijn. We hebben het dan natuurlijk over het Mount Panorama Circuit te Bathurst. Dit weekend vond er de 12 uur durende GT-race plaats met een ongelofelijk spannende ontknoping!

De protagonisten van dit spannend slot: twee Mercedes-AMG. Aan de ene kant de “Black Mamba” Gruppe M Mercedes-AMG van Maro Engel, Rafaelle Marciello en Mikael Grenier. Aan de andere kant de SunEnergy1 Mercedes-AMG van Jules Gounon, Luca Stolz en Kenny Habul.

Engel zette gisteren nog een ronderecord neer op het Mount Panorama Circuit. Zijn toptijd was dan ook goed voor de poleposition. De Gruppe M Mercedes-AMG leek geruime tijd op weg naar de zege. Tot de laatste pitstop: een data logger, die warempel door de organisatie zelf voorzien moet worden, moest noodgedwongen vervangen worden. De Gruppe M Mercedes-AMG verloor daardoor kostbare tijd én zijn leiderspositie aan de SunEnergy1 Mercedes-AMG. Met nog een uur te gaan kwam Engel echter op een vers setje rubber achter Jules Gounon terecht, waardoor het gevecht kon beginnen…

Ronde, na ronde, na ronde probeer Engel dichter te komen op Jules Gounon. Dat lukte steeds, maar de SunEnergy1-wagen had duidelijk een hogere topsnelheid waardoor Gounon net genoeg voorsprong kon behouden op Engel. In een alles of niets poging probeerde Engel het dan toch, maar zijn actie was iets te optimistisch en leverde een drive-through penalty op.

Door de tijdstraf leverde Engel zijn leiderspositie én de tweede positie in. Matt Campbell, in de Manthey EMA Racing Porsche 991 GT3 R, kon uiteindelijk ook als tweede finishen achter de SunEnergy1 Mercedes-AMG van Jules Gounon, Luca Stolz en Kenny Habul. Maro Engel, Marciello en Grenier eindigden aldus derde. Het is voor Jules Gounon bovendien de derde keer op rij (!) dat hij de 12 Uur van Bathurst wint. Indrukwekkend.

Belgen naast het podium

Team WRT deed het uitstekend met beide BMW M4 GT3. Dries Vanthoor, Charles Weerts en Sheldon van der Linde eindigden knap vierde in de #32. Het duo reed consistent maar het ontbrak de wagen aan pure snelheid om zich in de debatten te kunnen mengen. De zusterwagen #46 met Maxime Martin, Valentino Rossi en Augusto Farfus eindigden op een degelijke zesde plaats. Frédéric Vervisch moest helaas opgeven in de #55 Fuchs Lubricants Racing Audi R8 LMS Evo 2.

(Foto: Richard Craill)