70 wagens aan de start van de 92ste Rallye Monte-Carlo

De organisatie van de 92ste ‘Rallye Automobile Monte-Carlo’ heeft vandaag de deelnemerslijst voor de seizoensopener van het FIA World Rally Championship vrijgegeven.

Regerend kampioen bij de constructeurs, Toyota GAZOO Racing WRC, brengt Elfyn Evans, Takamoto Katsuta en Sébastien Ogier aan de start, allen uiteraard met een GR Yaris Rally1.

Man van de streek Ogier heeft de rally ondertussen al negen keer gewonnen en wil daar vermoedelijk een 10de aan toevoegen. Ogier zal dit jaar niet in alle rally’s starten.

In het kamp van Hyundai starten uiteraard onze landgenoten Thierry Neuville en zijn navigator Martijn Wydaeghe, wederom met het getrouwe nummer 11 op de deuren. Terug in de Zuid-Koreaanse rangen zien we de wereldkampioen van 2019, Ott Tänak.

Ook al van 2019 geleden is het wederoptreden van Andreas Mikkelsen in de hoogste klasse van de rally. Mikkelsen deelt zijn wagen dit jaar met Dani Sordo.

Bij Ford M-Sport komt zoals ondertussen geweten Grégoire Munster, genavigeerd door Louis Louka, aan de start in de #13 Ford Puma Rally1 Hybrid. Munster vergezelt er Adrien Fourmaux. Later deze week onthult het Britse team de livery van de wagen.

Ook in WRC2 zien we nog een handvol landgenoten aan de start. Zoals we eerder al publiceerden rijdt John Wartique, genavigeerd door Maxime Andernack in een Ford Fiesta MKII met het nummer 31 op de deuren.

Frédéric Miclotte navigeert de Griekse Belg Jourdan Serderidis in de #40 Volkswagen Polo GTI. In RGT tenslotte start Armand Fumal in de #60 Alpine A110.

De rally start op donderdag 25 januari, zondag 28 januari kennen we de winnaar van de eerste manche van het nieuwe rallyseizoen.

(foto’s Lorenz Deschuyttere, WRC Rallye Monte-Carlo 2023)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws