Opening van de inschrijvingen voor de Legend Condroz Rally 2024

Sedert de aankondiging door Royal Motor Club de Huy voor de organisatie van de 1ste Legend Condroz Rally op 10, 11 en 12 mei eerstkomende, waren de commentaren legio. Met een identieke technische en sportieve reglementering aan die van de Legend Boucles @ Bastogne, zien we een belangrijke ommekeer voor het evenement met basis in Hoei, wat nieuwe perspectieven biedt voor de toekomst.

Nu, op het einde van februari communiceren de organisatoren in Hoei over hun programma van de Legend Condroz Rally 2024, een wedstrijd die zal beginnen op donderdag 9 mei met de gebruikelijke administratieve en technische keuringen. Die zullen gebeuren tussen de Port de Statte en de garage Autosphère, op de Quai d’Arona.

Vrijdag 10 mei zal aan de deelnemers van de categorieën ‘Legend’, ‘Youngtimers’, ‘Challenger’ en ‘Classic 65’ toelaten het parcours te verkennen. Tussen 18u30 en 21u00, zal de Legend Condroz Rally een eerste keer de menigte onthalen ter gelegenheid van de expo-parade aan de Port de Statte, waar de totaliteit van de deelnemers zich zal verzamelen.

Het is dan om 9u00 op zaterdag 11 mei dat de eerste wagen over het podium zal passeren om zo het startschot te geven voor de eerste etappe die zal eindigen om 19u00. De tweede etappe wordt dan betwist op zondag 12 mei en zal eindigen, zoals de traditie het wil, met het finishpodium en het uitreiken van de trofeeën. In totaal zijn er ongeveer 170 kilometer te rijden tegen de chrono, en dat voor de deelnemers aan alle categorieën.

De inschrijvingen voor de Legend Condroz Rally 2024 openen volgende maandag 26 februari via de officiële site www.condrozrally.be.

Het bedrag voor de inschrijving werd gezet op 1650 euro voor de teams die zich inschrijven voor de categorieën ‘Legend’ (Target Time’), ‘Youngtimers’ (Target Time’) en ‘Challenger’ (gemiddelde van 80 km/u), terwijl de deelnemers die kiezen voor de categorieën ‘Classic 65’ (gemiddelde van maximaal 65 km/u) en ‘Classic ’50’ ( gemiddelde van maximaal 50 km/u) de som van 1400 euro zullen moeten betalen.

Met het uitzetten van het parcours en de voorbereidingen voor deze eerste editie van de Legend Condroz Rally, wil de Royal Motor Club de Huy een evenement voorstellen  dat in de lijn ligt van de Legend Boucles @ Bastogne, met het duidelijke voornemen om zich te vestigen als een niet te missen affiche binnen de scene van de historic-gebeuren in de komende jaren.

Mededelingen omtrent de voortgang van de inschrijvingen zullen geregeld online worden gezet. Dat zal aan de fans en de deelnemers toelaten om niets te missen rond de opbouw en de krachtsverhoudingen binnen dit nieuwe evenement dat hulde wil brengen aan de traditie van de automobielrally’s in de regio van Hoei…

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws