Thomas Martens valt uit top 3 door drie lekke banden

De Omloop van Vlaanderen (Belgian Rally Championship) is voor ‘The Ginger One’ in mineur geëindigd. Twee lekke banden gooiden in de laatste KP (klassementsproef) op zaterdag roet in het eten, terwijl Thomas Martens en co-piloot Eddy Smeets nog volop in de running waren voor de tweede plaats in het klassement van de Renault Clio Trophy. Door het enorm tijdverlies in die laatste stage eindigden ze uiteindelijk op een vijfde plek. Het weekend van 26, 27 en 28 september doet The Ginger One opnieuw een gooi naar het podium; deze keer in de East Belgian Rally (Sank Vith) waar het duo net zoals in Roeselare afgelopen weekend deelneemt in de Renault Clio Trophy (klasse RC5).

“Het was, algemeen gezien, een zeer moeilijke rally waar we bewust – na de voorbije races op gravel is het enorm aanpassen op het Vlaamse asfalt – voorzichtig aan begonnen zijn. De regen op vrijdag maakte er zeer gladde stages van. Zaterdag gingen we opnieuw tot het uiterste met een podiumplek als inzet. En dat ging prima. De laatste stage vertrokken we uitstekend met snelle eerste tussentijden. We hadden de tweede plek in het vizier, totdat we ergens een borduur raakten. Gevolg: 2 lekke banden die we op de stage zelf moesten wisselen, veel tijd verloren en zo terugzakten in de ranking. Dat was jammer, want we waren op dat moment volop aan het vechten voor het podium. Uiteindelijk bleek ook dat Benoit Verlinde nog van de baan is gegaan en Nard Ippen gediskwalificeerd werd, wat betekent dat we dus eigenlijk kans maakten om deze rally te winnen. Zonde. Gelukkig leerden we door de moeilijke omstandigheden, vooral in de regen, weer veel bij. Dat nemen we mee naar de volgende rally; Sank Vith dus eind september”, aldus The Ginger One.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws