Omloop was kennismaking met nieuwe Opel Corsa voor Jonas Dewilde

Afgelopen weekend was er de A&D Omloop van Vlaanderen, een wedstrijd die oorspronkelijk niet op de planning stond van Jonas Dewilde. Omdat met een thuiszege in Roeselare Jonas voor het tweede seizoen op rij Junior kampioen kon worden werd de wedstrijd toch gereden.

“Zoveel tegenstand was er niet in de Junior klasse, maar ik wist op voorhand dat het niet eenvoudig ging worden… We reden met een gloednieuwe Opel Corsa Rally 4 en moesten nog wat zoeken naar de ideale afstellingen, ik wil me hier zeker niet achter verstoppen… Maxim Decock reed gewoon een heel sterke wedstrijd, we hebben hard gevochten en hij verdient de zege.”

De nieuwe Opel Corsa van het Orfys Rally team is nu klaar voor de laatste 2 wedstrijden van de Stellantis Cup. “De Omloop was om die reden zeker een belangrijke wedstrijd, want vooraf hadden we nog geen meter kunnen rijden in deze Corsa,” gaat Jonas verder. “Heel het weekend hebben we aan de afstelling gewerkt, het niveau van de Stellantis Cup is echt heel hoog en het verschil zit’m echt in de details. We zijn er klaar voor!”

Een zege in Roeselare ging Jonas een tweede Junior titel hebben opgeleverd, door zijn tweede plaats komt de voorsprong op zijn concurrenten voor de titel echter nog groter… “Winnen is altijd ons doel,” lacht copiloot Jens De Splenter. “Jonas staat er heel goed voor in de strijd voor de Junior titel, maar ons voornaamste doel is dit jaar de Stellantis Cup. Als we goed scoren in de Stellantis Cup volgt het Junior kampioenschap automatisch. We gaan ons dus goed voorbereiden op de East Belgian en de Spa Rally.”

“Tot slot willen we nog eens alle partners bedanken die dit mogelijk maken,” besluiten Jonas en Jens.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws