East Belgian Rally moet uitsluitsel brengen in MATS Performance M Cup

De Mats Performance M Cup 2024 nadert zijn finale: in de East Belgian Rally zal komende zaterdag de nieuwe kampioen gekroond worden.

Philip Lommers

In theorie maken nog 3 piloten kans op de titel, als we rekening houden met het verplichte schrapresultaat. Philip Lommers heeft op dit moment de beste uitgangspositie: doordat hij niet startte in de Haspengouw, verliest hij geen punten als we zijn slechtste resultaat schrappen. Hij blijft dus op 46 punten steken.

Frederik Vandeloock

Frederik Vandeloock verliest wel een puntje door zijn opgave in de Sezoensrally, waardoor hij momenteel op 42 punten komt. Frederik moet dus 3 posities beter doen dan Philip om zeker kampioen te worden.

Wouter Lievens

Maar ook Wouter Lievens is nog niet uitgeteld voor het kampioenschap; hij verliest ook geen punten en volgt voorlopig als derde met 36 punten. Als Wouter een topresultaat rijdt en Philip en Frederik de strijd moeten staken, dan kan Wouter de spreekwoordelijke derde hond zijn die met het been gaat lopen. Dat lijkt misschien vergezocht, maar herinner u vorig seizoen toen beide titelkandidaten door een sortie in de EBR vroegtijdig naar de kant moesten… Alles kan dus nog!

Tobi Vandenberghe

In elk geval staan er ook een aantal outsiders aan de start die het ons leidende trio niet makkelijk zullen maken. Allereerst mogen we Franky Boulat weer begroeten na een lange afwezigheid. Hij maakt zijn rentree na exact een jaar, met een fonkelnieuwe BMW. Franky zal ongetwijfeld enkele kp’s nodig hebben om terug in het ritme te komen. Ook terug van (nog langer) weggeweest is Tobi Vandenberghe. Hij kocht recent de ex-Brown BMW 1 reeks aan na een test tijdens de rally van Staden. Na een aantal aanpassingen aan de wagen komt hij de BMW testrijden, hopelijk in functie van een volledig M Cup seizoen in 2025. Ook Tom Ceuppens tekent present. Tom moest de strijd staken in de Haspengouw, hopelijk kent hij wat meer geluk in de Oostkantons.

Patrick Lievens

Danny Claesen staat momenteel vijfde in de tussenstand. Als hij minstens 2 punten sprokkelt, klimt hij naar de vierde plaats en zelfs het podium in de eindklassering is niet uitgesloten. Ook Patrick Lievens kan nog een aantal posities opklimmen in het kampioenschap mits een goed resultaat.

Bron: MATS Performance M Cup

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws