Thomas Martens in moeilijke omstandigheden naar 2de plaats bij Clio’s

Het kostte bloed, zweet en spreekwoordelijk de nodige tranen, maar Thomas ‘The Ginger One’ Martens (18) is afgelopen weekend in de East Belgian Rally mooi tweede geëindigd in de Renault Clio Trophy (klasse RC5). Samen met co-piloot Marc Huysegems kon hij vooral in de laatste KP’s (klassementsproeven) het verschil maken op de gladde wegen in Sankt Vith. 30 november en 1 december volgt de laatste rally van het seizoen in Spa. Nadien starten de voorbereidingen voor 2025, waar Martens meedoet in het Junior World Rally Championship (WRC).

“Het was de 3de keer op rij in België een enorm spannende strijd voor het podium. We zijn heel tevreden met onze tweede plaats. Het werd een mooie en ook super snelle rally, waarbij de weersomstandigheden opnieuw een grote uitdaging vormden. De ene KP (klassementsproef) regende het en de andere niet meer. De juiste bandenkeuze bleek dus key in deze rally. We maakten duidelijk progressie tegenover de Omloop van Vlaanderen Rally op gelijkaardige vettige wegen. En dat voelde goed. De ervaring met de verschillende bandentypes op verschillende ondergronden in één rally was bovendien erg leerrijk. Nu is het uitkijken naar Spa en dan starten we met de voorbereidingen op 2025”, aldus Thomas ‘The Ginger One’ Martens.
In 2025 staat voor The Ginger One het Junior World Rally Championship (WRC) op het programma. In eigen land rijdt hij (voorlopig) mee in Haspengouw, de Seizoensrally en de Rally van Ieper.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws