Gilles Smits start in de Porsche Sprint Challenge Benelux

De man uit het Waals-Brabantse Wavre heeft een druk voorjaar achter de rug, maar dan niet op het gebied van autosport. Gilles Smits heeft hard gewerkt in het farmaceutische familiebedrijf, maar met de aangekondigde hervatting van de autosport binnen enkele maanden is het nu tijd om zijn nieuwe uitdaging aan te gaan.

“Ik ga starten in de Porsche Sprint Challenge Benelux. Het idee kwam het afgelopen jaar in me op. Ik won eerder in de Europese VW Fun Cup bij DRM Motorsport, maar ik had graag ook in een kampioenschap met iets krachtiger wagens gereden en dat in een professionele en prestigieuze setting. De Porsche Sprint Challenge Benelux voldoet volgens mij aan die criteria,” laat Gilles weten.

Voor zijn debuut in de PSCB kan Smits rekenen op een team dat de 911 perfect kent en dat is het team van André van Hoof, nl. Speedlover. “Gilles verraste me tijdens de tests die we deden op het circuit van Spa-Francorchamps. Op een vuil circuit reed hij onder de 2’25, wat een zeer uitstekende tijd is voor iemand die de 911 aan het ontdekken is. Maar bovenal, hij deed dit foutloos. Ik ben er van overtuigd dat hij mooie dingen kan laten zien in de Sprint Challenge,” aldus van Hoof.

Kalender PSCB:

09 juli: officiële testdag op Circuit Zolder
21-22 augustus: Circuit Zolder
11-13 september: Nürburgring
25-27 september: Circuit Zandvoort
10-11 oktober: Circuit Spa-Francorchamps
30 oktober: Circuit Assen

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws