Zuid-Afrikaans feestje in de regen

Nadat Robin Frijns gisteren in zijn Audi van ‘Audi Sport Team ABT Sportline’ zijn allereerste overwinning in het prestigieuze DTM behaalde was het vandaag de beurt aan Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde, maar dan in een BMW van het Belgische ‘BMW Team RBM’.

Van der Linde, nog maar 21, heeft zijn allereerste overwinning te danken aan een bijzonder goed uitgekiende racestrategie maar natuurlijk ook aan zijn kwaliteiten om op een doorweekt circuit te kunnen en durven rijden.

Foto’s met dank aan DTM

De kwalificaties voor Sheldon van der Linde waren wat tegengevallen waardoor hij pas vanop de 14de plaats kon starten, maar gedurende de race wist hij zich wel stelstelmatig naar voren te rijden. Aan de kop van de wedstrijd waren op dat moment Duval, Frijns, Rast, Müller en Glock voor de prijzen aan het rijden.

Het RBM-team koos ondertussen voor een vrij vroege stop in de wedstrijd om verse regenbanden te monteren en dat bleek achteraf de juiste zet te zijn geweest want zowel Frijns, Müller als Rast reden hun Audi’s heel wat later de pits in. Van der Linde hield het hoofd koel en pushte met snelle ronden waardoor hij Frijns na diens pitstop nog net voor bleef.

Daar waar RBM een perfecte keuze maakte … ging WRT in de fout door rookie Fabio Sherer te vroege op gladde banden te zetten. Sherer kon de wagen niet op de baan houden en de race moest even stilgelegd worden. Van der Linde maakte na de herstart geen fouten meer en kon zijn voorsprong op indrukwekkende wijze tot aan de finish behouden. De overwinning van Van der Linde gaat de geschiedenisboeken in als zijnde de eerste overwinning ooit in het DTM voor een Zuid-Afrikaan. Voor het team van Bart Mampaey, dat sinds 2012 actief is het DTM, was het de tiende overwinning.

Robin Frijns werd dus tweede gevolgd door teamgenoot Nico Müller. Loïc Duval werd vierde, René Rast maakte de top 5 compleet. In de stand van het kampioenschap kruipt Robin Frijns wat dichter bij Nico Müller. Frijns heeft nu 26 achterstand op Müller die 164 punten heeft. Rast staat derde met 120 punten.

Foto’s met dank aan DTM

“Het is ongelooflijk, het is zelfs een droom die uitkomt,” begint een overgelukkige van der Linde zijn relaas. “Als je van de 14de plaats moet starten en je kan dan met de overwinning naar huis gaan, dat is echt schitterend. Zo zie je maar weer eens dat in de autosport en bijgevolg ook in de DTM alles mogelijk is. Natuurlijk had ik het weer wat aan

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws