Naar de rally: ja of neen?

Heel wat rallyliefhebbers zitten reeds reikhalzend uit te kijken naar komend weekend. Met de South Belgian rally op zaterdag en de Hemicuda rally op zondag is het sowieso een heel drukke tweedaagse. Maar de aanwezigheid van flink wat WRC-vedetten in beide wedstrijden, in functie van Ieper, zorgt voor heel wat extra-aandacht.

Heel wat toeschouwers achtten zich gelukkig toen ze een ticket voor één of beide rally’s op de kop konden tikken. Maar het nationale overlegcomité van vrijdag aanstaande zou wel eens serieus roet in het eten kunnen gooien. Althans als we MR-voorzitter Bouchez mogen geloven.

Sowieso komt het Overlegcomité vrijdag opnieuw samen. Op de agenda staan dan onder andere de afgesproken protocollen met de cultuur- en sportsector. Bouchez pleit ervoor publiek bij sportwedstrijden te verbieden. Volgens hem geeft dat een fout signaal aan mensen, die daardoor de ernst van de situatie niet inzien. “Het is onbegrijpelijk dat er afgelopen weekend bij Standard-Brugge 7.500 supporters aanwezig waren, terwijl restauranthouders nog geen dertig personen mogen ontvangen”, zegt de MR-voorzitter die ook een volledige opschorting wil van amateursporten.

Wedden dat heel wat rallyliefhebbers vrijdag met spanning voor hun tv-scherm zullen zitten of net met dat ietsje meer aandacht naar de radio luisteren. Vraag is natuurlijk als deze maatregel erdoor komt, wanneer ze precies zal ingaan, met onmiddellijke ingang of vanaf maandag. En voor hoelang de maatregel zal gelden? Ieper is maar een maand meer van ons af…

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Grégoire Munster is er klaar voor

Grégoire Munster en Louis Louka gaan eind deze week de strijd aan voor de titel in het ERC1 Junior kampioenschap, we wensen...

DS Automobiles en Techeetah terug klaar om te winnen!

In een Parijse studio in de buurt van het hoofdkantoor in Versailles, bevestigden DS Automobiles en zijn partner TECHEETAH vandaag opnieuw hun...

BRC 2021 met 9 rally’s, waarvan er 6 meetellen

Binnen twee weken had het doek moeten vallen over het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020 in de Spa Rally, maar helaas moest...

Vier vragen aan Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne staat op het punt zijn derde seizoen in het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap aan te vatten. In de loop...

RX Duitsland geannuleerd, Kristoffersson kampioen

De organisatie van het 'FIA World Rallycross Championship' heeft vandaag laten weten dat nu ook de laatste manche, de 'World RX of...

ConXioN Omloop van Vlaanderen nu al klaar voor 61ste editie in 2021

De Omloop is nu al klaar om zijn plaats op de BRC-kalender in 2021 terug in te nemen, op 3 en 4...

Gerelateerd nieuws