Einde seizoen voor de 2CV Racing Cup en de C1 Racing Cup

Het zag er allemaal goed uit, veelbelovend zelfs, maar de gezondheidscrisis heeft roet in het eten gegooid. Net zoals vele andere organisatoren en promotoren, hadden de mensen achter de 2CV Racing Cup en de C1 Racing Cup gehoopt om na de lockdown dit voorjaar nog vier meetings te kunnen houden, respectievelijk in Zandvoort, Francorchamps, Zolder en Mettet. Zo stond er een 14-uursrace op het programma die de traditionele 24H2CV/C1 zou vervangen en zelfs een 24-uursrace voorbehouden aan de C1 op het Circuit Jules Tacheny in Mettet. Het begon allemaal goed, met een mooie meeting op het nagelnieuwe Formule 1-circuit van Zandvoort, maar het vervolg was minder rooskleurig, met drie annuleringen op rij…

“Het begon met de sluiting van het Circuit van Spa-Francorchamps wat meteen het einde betekende voor de 14-uursrace, en dat met een volle deelnemerslijst”, doet Robert Van Gysegem, verantwoordelijke van de 2CV Racing Teams het verhaal. “Vervolgens kwam het nieuws uit Zolder dat de provincie Limburg gevraagd had om ook het circuit te sluiten, waardoor ook die meeting kwam te vervallen. Als kers op de taart weigerde de Gouverneur van de Provincie Namen zijn goedkeuring voor de finale in Mettet, met dus onder meer de 24-uursrace voor de C1 Racing Cup. De reden van het verbod is dat onze deelnemers geen professionele sporters zijn. We hebben alles in het werk gezet om het tij te keren, maar het bleek onmogelijk. Uiteraard respecteren wij de beslissingen in het kader van de volksgezondheid, hoe moeilijk het ook is. We hebben nooit de ernst van de situatie onderschat en we wilden onze meetings organiseren met het grootste respect voor de geldende regels. We hebben alles in het werk gesteld om oplossingen te vinden en voldoende medici aanwezig te laten zijn. We kunnen echter niet anders dan vast te stellen dat het seizoen 2020 afgelopen is.”

Foto’s met dank aan Jacques Letihon.

Uiteraard volgt er na dit seizoen geen prijsuitreiking, want alleen de meeting van Zandvoort is normaal verlopen… “Ik wil eerst alle deelnemers bedanken dat zij zeer begripvol met de situatie zijn omgegaan”, vertelt Léonard Licops, verantwoordelijke van de C1 Racing Cup. “De frustratie is enorm, maar laat ons naar volgend jaar kijken en hopen dat dit seizoen 2020 een uitzonderling blijft. Het zou echter wat vreemd zijn om titels uit te delen als we maar één race konden rijden. Er was veel ‘goesting’ in Francorchamps, Zolder en Mettet, maar laat ons dus redelijk blijven.”

Op naar 2021, met een kalender die al af is… “We wachten de toelating van de RACB af, die zou moeten volgen na de vergadering van de GT kalender, alvorens we iets bekend maken”, herneemt Robert Van Gysegem. “We hebben zo al data kunnen vastleggen en hopen dat ze niet meer veranderen. Maar laten we geduld hebben. Uiteraard is het vooral belangrijk dat het coronavirus geen kans meer krijgt en dat de liefhebbers van de 2CV en de C1 Cup weer echt plezier aan hun passie kunnen beleven. Niettegenstaande de huidige situatie wenst het team van de 2CV Racing Cup en de C1 Racing Cup een fijn en gezond eindjaar. Zorg voor uzelf en uw naasten en tot heel vlug om weer te kunnen racen.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws