Eerste vrouw in DTM met enkel vrouwen rond zich; ook eerste Indiër

Het nieuwe DTM-seizoen begint pas half juni in Monza, maar er raken steeds meer nieuwe namen bekend voor het seizoen in 2021. Daarbij zijn er een aantal bekende namen, maar ook enkele opvallende.

Beginnen doen we met een vaste waarde in het DTM: Timo Glock. Hij zal in 2021 in actie komen voor ROWE Racing. De 39-jarige Duitser heeft heel wat ervaring in de autosport. Hij heeft meer dan 90 GP’s in de Formule 1 gereden en Glock zal nu aan zijn negende seizoen in het DTM beginnen. De vorige acht waren allemaal in een BMW en ook in 2021 zal hij met een BMW rijden, een BMW M6 GT3. Zowel Glock als ROWE Racing kijken uit naar de samenwerking.

DTM - Timo Glock

Begin deze week werd al bekend gemaakt dat de Duitse Sophia Flörsch voor ABT Sportsline zal rijden. Zij is de eerste vrouw sinds 2012 in het DTM. Toen waren er met Rahel Frey en Susie Wolff twee vrouwen in het DTM. Flörsch zal teamgenote zijn van Mike Rockenfeller en Kelvin van der Linde en zal met een Audi R8 LMS rijden. “Ik ben zeer trots dat ik deze kans krijg om me te bewijzen tussen al die sterke coureurs”, zegt ze. “Ik heb al vertrouwen in mijn eerste DTM-seizoen.” Flörsch zal het hele seizoen bijgestaan worden door de ingenieur Laura Müller. Ook haar team manager is een vrouw: Maike Frik. Zo pakt ABT Sportsline uit met een primeur. Nooit eerder werd een vrouwelijke coureur bijgestaan door een vrouwelijke ingenieur en team manager. En dat het hele DTM-seizoen lang.

Ook GetSpeed Performance pakt uit met een primeur. Voor het team zal de eerste Indiër ooit in de DTM in actie komen. Arjun Maini zal de Mercedes-AMG GT3 besturen. Voor GetSpeed is het trouwens het debuutseizoen in het DTM. Het team verwacht spannende races. Maini kijkt alleszins uit naar het seizoen: “Voor mij is het DTM een perfecte gelegenheid om me te meten met snelle GT3-coureurs. Op dit moment is het natuurlijk moeilijk om in te schatten waar ik al sta, maar het is wel mijn doel om zo’n goed mogelijke resultaten te halen.”

DTM - Arjun Maini

JP Motorsport ten slotte heeft ook zijn rijder voorgesteld. Het is de Oostenrijker Christian Klien. Hij zal met een McLaren 720S GTR rijden. Maar Klien zal niet het volledige seizoen afwerken. Hij komt enkel in actie in Zolder (6-8 augustus), op de Nürburgring (20-22 augustus) en in Assen (17-19 september). JP Motorsport is wel van plan om vanaf 2022 aan het volledige DTM-seizoen deel te nemen.

(Foto’s met dank aan DTM (Facebook))

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws