Wie bezet de ereplaatsen in Ypres Historic Rally?

Stefaan Stouf lijkt op weg om zijn zege in de Ypres Historic Rally van 2015 nog eens te herhalen. Tot nu toe, met nog twee klassementsproeven te gaan, rijgde hij alle besttijden aan elkaar.

Zodoende heeft de Sierra Cosworth-rijder anderhalve minuut voorsprong op Paul Lietaer, die voor het ogenblik de beste kaarten in handen heeft om zich de tweede plaats toe te eigenen. Al moet er volgens Bruno Vienne, co van de Polle, voor iedere seconde bikkelhard geknokt worden. Gewonnen spel heeft de Zwevegemnaar zeker nog niet, want Bjorn Syx volgt op 11 seconden. Ietsje verder zien we Cedriek Merlevede op 22 seconden van Lietaer, Didier Vanwijnsberghe volgt nog een tel verderop. Al zal het natuurlijk afwachten zijn in welke weersomstandigheden de laatste 23 km tegen de klok worden verreden, en wie zich het best voelt op de natte en gladde wegen.

Dirk Deveux kampte al de hele dag met problemen(versnellingspook, motor, turbo), en besloot uiteindelijk de handdoek te gooien. Spijtige zaak, want anders was hij de enige Historic-rijder die in deze Historic-tweedaagse (South Belgian & Ieper) in beide dagen punten zou scoren. Om 18.15 uur bereikt de eerste Historic-wagen de Grote Markt van Ieper.  

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws