Met 23 in de DTM dankzij debuut van Toksport WRT

De enige Belg in het deelnemersveld van de DTM, Esteban Muth, krijgt er komend weekend tijdens de vierde manche van het kampioenschap op de Nürburgring nog een speelkameraad bij. Eerder vandaag werd de komst van de eerste Porsche aangekondigd en enkele uren later kan ITR, de organisatie van de DTM, alweer uitpakken met een tweede nieuwtje want ook het succesvolle GT- en rallyteam Toksport WRT zal dit weekend debuteren in de DTM.

Toksport WRT zet een Mercedes-AMG met aan het stuur de 26-jarige Duitser Luca Stolz en dat zet het aantal deelnemers op 23 en zoals eerder vermeld, van zeven verschillende merken.

“We zijn erg verheugd om Toksport WRT te verwelkomen. Wederom een topteam dat een zeer sterke rijder laat plaatsnemen in de Mercedes-AMG. Het feit dat we 23 starters hebben op de Nürburgring laat andermaal zien hoe aantrekkelijk DTM is voor zowel rijders als teams. En met 23 wagens op de baan komen er automatisch meer duels wat dan weer leuk is voor de fans, en dat willen we uiteraard allemaal zien,” aldus Frederic Elsner, directeur event & operations van de DTM-organisatie ITR.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws