24HoZ, met kleine en grote incidenten in de eerste twee uren

We zijn deze namiddag om 16.00 uur op Circuit Zolder weer vertrokken voor de gekende ‘Limburgse’ etmaalrace. Voor de start kon het publiek een dik half uurtje mee op het warme tarmac voor de grid walk waarna alles in gereedheid werd gebracht voor de start van de 24 Hours of Zolder.

En die start verliep wonder boven wonder … bijna vlekkeloos, met uitzondering van de #20 Totaalplan Racing Lamborghini met Mario Martlé achter het stuur. De polesitter ging al direct in de ‘Eerste linkse’ rond. Het achterliggende deelnemersveld kon de bolide ontwijken en Martlé diende achteraan aan te sluiten. Bert Longin in de #11 PK Carsport Audi R8 LMS GT2 profiteerde van de zaak en ging er vandoor. Dylan Derdaele nam in de #99 Porsche 911 GT3 Cup (992) de start voor zijn rekening en moest in die ‘Eerste linkse’ het grind in om te ontwijken.

Bert Longin kon in eerste instantie redelijk wat meters pakken, maar de Porsches kwamen niet veel later in een mooi treintje, aangevoerd door Kevin Abbring in de #3 Red Ant Racing Porsche 911 GT3 Cup (992). Goed drie kwartier verder in de race vond Dylan Derdaele het welletjes en ging de Audi voorbij, maar dat was van korte duur want Longin claimde opnieuw P1.

Net voorbij het uur gingen heel wat wagens pitten en de stand werd logischerwijs door elkaar gegooid.

Niet veel later stond de #20 Lambo van Totaalplan Racing stil net voorbij de Bolderbergbocht en moest getakeld worden, een FCY was het gevolg. De race was ongeveer een uur en 50 minuten ver toen er zich een zwaar incident voordeed tussen de Terlamenbocht en de Bolderbergbocht, net voorbij de tunnel.

Betrokken partijen waren de #15 Porsche 911 GT3 Cup (992) en de #34 Xwift Racing Events BMW 325i. Al zeker is dat de Porsche meerdere keren overkop ging.De rode vlag was het gevolg en de race werd stilgelegd.

Omstreeks 18.20 uur werd de race terug op gang getrokken. Later meer.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws