Nicola Stampaert: eerste punten zijn binnen

Ook Nicola Stampaert en Christophe Doublet mochten niet op de afspraak ontbreken in Tielt, voor de eerste West-Vlaamse manche van het Belgian Rally Championship.

“De 4de BK manche in Tielt is alweer achter de rug, een wedstrijd die gekend staat om zijn gladde asfaltstroken en gezellige sfeer rond de Europahal” aldus Nicola.

“De shakedown op donderdagavond begon alvast kletsnat. Na enkele passages werd het parcours omgedoopt tot een vettige schuifpartij waardoor het weinig nut had om goede afstellingen te gaan zoeken voor de wedstrijd van zaterdag.

Alweer een hele resem van toppers aan de start, een top-15 plaats was vooraf de ambitie gezien het deelnemersveld. Vorig jaar konden we helaas maar één lus rijden toen de uitlaatcollector van onze Fiesta het begaf en onze wedstrijd in vlammen opging.

Door de opgaves van enkele kleppers, en op enkele schoonheidsfoutjes na, zijn we heel tevreden met een 9de plaats algemeen en een 8ste plaats Rally2. We verliezen een 30-tal seconden in het klassement door een overstekende haag op Ondank3 en een spin op Oosthoek3, wat echter geen impact zou hebben op het eindresultaat. Onze eerste BK puntjes zijn gesprokkeld en we hopen op dit elan ons seizoen verder kleur te kunnen geven.

Onze volgende BK wedstrijd is de Sezoensrally! Afspraak op 20 mei in Bocholt.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws