Daar is Sébastien Ogier, Evans blijft leider na proef 5

De dag begon met de 16.68 kilometer lange proef van Saint-Léger-les-Mélèzes / La Bâtie-Neuve en deze was meteen goed voor de eerste snelste tijd van Thiery Neuville en Martijn Wydaeghe. Met een winst van 5.3 zagen hun achterstand verkleinen tot 9.8 op de leider Elfyn Evans.

Op de proef van Champcella / Saint-Clément ging het echter minder goed voor de Hyundai met startnummer 11, een spin zorgde voor verlies van 10 tellen. Sébastien Ogier kwam als snelste over de finish, zijn teamgenoot Evans moest 1s toegeven. Thiery Neuville:”Ik weet het niet! Ik was gewoon de achterkant kwijt. Er is geen reden. Ik heb geen idee. Hij spinde gewoon in een heel langzame bocht naar links; er moet wat grind of iets dergelijks zijn geweest dat ik niet in mijn aantekeningen had staan. Het was een grote verrassing voor me.”

La Bréole / Selonnet, goed voor 18,31 kilometer, en wat een kanontijd van Sébastien Ogier. De Fransman is maar liefst 11.2 sneller dan Elfyn Evans. Ford rijder Adrien Fourmaux reed ook op deze proef heel sterk en eindigde met een derde tijd, 11.8 trager dan zijn landgenoot. Thierry en Martijn verloren 16.9 op deze proef en vallen terug naar plaats drie in de algemene stand.

Grégoire Munster staat voorlopig zevende op 24.7 van Andreas Mikkelsen die zesde staat. Grégoire: “De eerste etappe vanochtend ging ik wijd en kwam ik vast te zitten. Ook hier waren er wat ijzige stukken. Ik was veel te voorzichtig, maar door mijn ervaring van vanochtend dacht ik dat op de weg blijven de beste optie was!”

Stand

Foto: FB Toyota Gazoo Racing

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws