NED Historic Rally: Antoine Biesheuvel begint als leider aan dag 2

Geen verrassing als we melden dat Antoine Biesheuvel dag 2 ingaat als leider in de NED Historic Rally. Ondanks een verkeerde bandenkeuze in de Nacht van Achtmaal, en wat problemen met het nachtzicht, voert hij het veld aan met 36 seconden voor op Antoine Van Ballegooijen(Ford Sierra Cosworth). Deze was pas aan zijn tweede rally toe met de wagen, en was blij éénmaal de scratch te hebben afgesnoept van Biesheuvel.

Op een derde plaats de toch wel unieke Ferrari 308 GTB, aangedreven door een 3-liter V8 die 300 pk levert, van Maurik Van den Heuvel. “Bijwijlen was het echt tricky gisteren tijdens de Nacht van Achtmaal, maar we krijgen vandaag heel andere klassementsproeven voorgeschoteld. We hebben gisteren een mooie snelste tijd gereden op de laatste proef.”
Plaatsen 4 en 5 zijn voor Peter Mangnus, met als co zijn jongste dochter Daphne in de Talbot Lotus, en Michiel Sanders (BMW E30 325i). “Het is nog een lange rallydag, en we kunnen een mooi gevecht aangaan met Peter. En wie weet kunnen we nog meespelen voor het laagste podiumschavotje.”

Claude Debue is de eerste niet-Nederlander. De Vlaming mikt vooral op de klassezege, maar een ontsteking in de elleboog speelt hem wel wat parten.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws