Paul Lietaer favoriet bij de Historics in Omloop

Na de zomervakantie gaat ook het Kroon-Oil Belgian Rally Championship volgend weekend verder. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september staat de A&D Omloop van Vlaanderen op het programma. Met nog 3 wedstrijden te rijden, zijn er nog maximaal 150 punten te verdienen in het Historic BRC. Veel blijft mogelijk, al heeft Koen Verhaeghe met 105 punten voorsprong een erg mooie uitgangspositie.
Niet Verhaeghe, maar wel Paul Lietaer start in Roeselare als uitgesproken favoriet. Na zijn zege in Tielt, moest de “snor” helaas vroegtijdig opgeven in Ieper door een sortie. Naast Lietaer komen nog twee winnaars aan de start: Olivier Breittmayer, de snelste in Haspengouw met zijn BMW M3 E30, en Dirk Deveux, die de Sezoensrally won. Helaas ontbreekt die andere winnaar (in Ieper), Pieter-Jan Maeyaert, om het Paul Lietaer lastig te maken.

Koen Verhaeghe


Nick Toorré moet met de Ford Sierra Cosworth in laatste instantie forfait geven. Christophe Kerkhove, die opnieuw aan de start komt met zijn bloedmooie Porsche 911, kan verrassen. Verder in het veld zien we Mathias Ver Eecke (Opel Kadett), Marijn Hoens (Ford Escort), Dominiek Kindt (Peugeot 309) en Jozef Lapeire (Toyota Celica).De A&D Omloop van Vlaanderen gaat vrijdagavond om 18h met 5 proeven, goed voor 44,71 km op de openingsavond. Op zaterdag volgen nog 15 proeven vanaf 9h, goed voor in totaal 187,3 km tegen de tijd. Om 20h40 zal de winnaar op het finishpodium bij de Zwaaikom gehuldigd worden.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws