Een bijzonder seizoen, maar ongewijzigde ambities voor het Belgian Audi Club Team WRT

Eindelijk! Na een maandenlange verplichte onderbreking, gaat de GT World Challenge Europe dit weekend van start op de Autodromo Enzo e Dino Ferrari. Het Europese GT3-kampioenschap, dat voorheen de Blancpain GT Series heette, blijft de absolute referentie op het oude continent. Het Belgian Audi Club Team WRT neemt de handschoen op tegen concurrenten van hoog niveau en is vastbesloten om het merk met de vier ringen te laten schitteren.

Het circuit van Imola, een locatie die geschiedenis ademt, vormt voor het eerst het strijdtoneel van het kampioenschap van SRO Motorsports Group. Uiteraard voelt de GT World Challenge Europe de gevolgen van de gezondheidscrisis die momenteel de wereld in haar greep houdt en de kalender telt slechts acht afspraken. Die wedstrijden kondigen zich echter bijzonder intens aan. Na de seizoensopener in Emilia-Romagna over drie uur, staan de deelnemers twee wedstrijden over 6 uur (in plaats van de gebruikelijke enkele race), de Total 24 Hours of Spa en niet minder dan 10 sprintraces (elk 60 minuten, verdeeld over vier meetings) te wachten.

Zowel de teams als de vele fans tellen af naar de eerste confrontatie over 180 minuten, waarvoor 46 wagens zijn ingeschreven. Nadat in 2019 niet alle verwachtingen werden ingelost, is het Team WRT vastberaden om opnieuw goed uit de verf te komen in dit kampioenschap waarin het in het verleden zo vaak succesvol was. Daarom werden er niet minder dan drie Audi R8 LMS GT3 klaargestoomd door het team uit Baudour, wagens die het ganse seizoen zullen betwisten. Veel ogen zullen gericht zijn op de Belgen Dries Vanthoor en Charles Weerts. Bij de enduranceraces krijgen ze de versterking van Christopher Mies en behoren ze tot de favorieten op de #32! Datzelfde kan eveneens gezegd worden van de #31, die in de handen komt van voormalig kampioen Mirko Bortolotti, sinds vorig jaar Audi-rijder, Kelvin van der Linde en Matthieu Vaxivière. De Fransman vervangt last-minute Rolf Ineichen, die dit weekend verhinderd is vanwege professionele redenen. Tenslotte zal de derde “Belgische” Audi, de #33, uitkomen in de Silver Cup met Rik Breukers, Benjamin Goethe en Stuart Hall aan de knoppen.

“We zijn opgelucht en blij dat we eindelijk aan het seizoen beginnen”, lacht Vincent Vosse, de Team Principal van Team WRT. “Gezien de omstandigheden, zal het zeker geen normaal seizoen zijn in de paddock, maar wel op het circuit.

Ik wil het ganse team bij SRO bedanken voor het fantastische werk achter de schermen om dit kampioenschap op poten te zetten. Ze hebben op het juiste moment de juiste beslissingen genomen om ons toe te laten te racen, ondanks de heersende gezondheidscrisis. Het enige verschil ten opzichte van de initiële plannen, is dat er een minimum pitstoptijd zal zijn. Voor de rest verandert er echter niets. We staan te popelen om naar Imola te trekken, een circuit dat Team WRT zal moeten ontdekken. Ik verwacht evenwel dat de legendarische omloop onze Audi R8 LMS zal liggen en met drie uitstekende bezettingen, is onze motivatie enorm. We beseffen dat succes niet vanzelf komt, maar we gaan strijden om opnieuw de titels te viseren aan het einde van het seizoen.”

Dries Vanthoor, die zeer gehecht is aan het team van Vincent Vosse, staat eveneens te trappelen. “We zijn zeer blij dat we na deze lange onderbreking opnieuw kunnen racen”, erkent de Limburgse Audi-fabriekspiloot. “We hebben veel getest en we voelen ons goed voorbereid. We beschikken echt over een zeer goed team en we kennen elkaar uitstekend. Dat belooft!”

Waar Dries Vanthoor in het begin van het jaar reeds deelnam aan enkele endurance-klassiekers (Dubai, Daytona en Bathurst), is dat niet het geval voor zijn jonge teamgenoot Charles Weerts. De man die zich vorig jaar in Misano ontpopte tot de jongste winnaar ooit in dit kampioenschap, kan niet wachten om opnieuw de helm op te zetten. “Voor mijn laatste wedstrijd moeten we terugkeren naar Macau in november”, herinnert de 19-jarige jongeman zich. “U kan zich voorstellen hoe ongeduldig ik ben om eindelijk het seizoen te kunnen starten! We hebben heel wat getest en dat is goed verlopen. Ik heb het circuit in Imola leren kennen op de simulator. Het lijkt me een leuk tracé en ik ben blij dat ik team kan vormen met Dries en Christopher.

De start voor de race over drie uur zal op zondag gegeven worden om 13u30 en, zoals steeds bij de GT World Challenge Europe, zal u vanaf de vrije trainingen het evenement live kunnen volgen op Internet met commentaar in het Engels (https://www.gt-world-challenge-europe.com/watch-live) en het Frans (https://www.gt-world-challenge-europe.com/livestream-en-francais). Ditmaal zal uw geduld worden beloond!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws