De Gebroeders VanderLinde delen de zeges op de Eifel

Sheldon van der Linde won meteen aan het begin van de tiende DTM-race op de Nürburgring vijf posities en sloot zich aan achter polesitter Engel en Audi-coureur Ricardo Feller van Abt Sportsline op de derde plaats. Merkgenoot Wittmann en Mirko Bortolotti in de Lamborghini Huracán GT3 Evo2 van SSR Performance volgden op de vierde en vijfde plaats. Na twee safety car-fasen vanwege het bergen van elk een voertuig, schoof Sheldon van der Linde op naar de tweede plaats en viel Engel aan, die het rondenlange harde duel aanvankelijk in zijn voordeel besliste.

Na de verplichte pitstops sloegen de gebeurtenissen om. René Rast kwam terug op de baan met koude Pirelli-banden en botste met zijn BMW M4 GT3 tegen de naast hem rijdende Engel. De Mercedes-AMG-coureur spinde, en Rast kreeg drie penalty-laps. Sheldon van der Linde profiteerde hiervan en nam de leiding over voor Engel en Wittmann. Klassementsleider Kelvin van der Linde, die na een lichte aanraking aan het begin veel terrein had verloren, profiteerde van een snelle pitstop en pakte de vierde plaats. Deze volgorde bleef tot aan de finish bestaan. Ayhancan Güven van Manthey EMA slaagde in de inhaalrace van de dag. De Porsche-coureur verbeterde zich met 14 plaatsen en behaalde als vijfde zijn beste seizoensresultaat.

Thierry Vermeulen maakte ook een grote sprong voorwaarts. De Ferrari-coureur van Team Emil Frey Racing begon als 17e aan de race, wisselde als laatste zijn Pirelli-banden en werd zesde. Porsche-coureur Thomas Preining toonde zich, net als op zaterdag, aanvallend, maar moest na een tik de baan tijdelijk verlaten en eindigde uiteindelijk als zevende. Zowel Feller als Bortolotti vielen in de loop van de race terug en moesten genoegen nemen met de achtste en negende plaats. Franck Perera stuurde zijn Lamborghini Huracán GT3 Evo2 naar de tiende plaats.

In het kampioenschap is Kelvin Van der Linde, hierdoor gestegen naar de kop positie gevolgd door Mirko Bortelloti en Maro Engel als 3de in zijn Mercedes, voor de volgende ronde gaan we Naar de Sachsenring het weekend van 7-8 september