BRC Masters: Lefevere kan het Verstappen moeilijk maken

Met de A&D Omloop van Vlaanderen staat dit weekend de 7de manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship op het programma. Ruim een kwart van het startveld zijn ervaren piloten (+50 jaar) die in aanmerking komen voor punten in de BRC Master Cup. Bij afwezigheid van Fred Miclotte, de leider in de tussenstand, kan Jos Verstappen een gooi doen naar de leidersplaats.
Jos Verstappen had BRC Master Cup al op zak kunnen hebben, want in elke wedstrijd deed de vroegere F1-coureur mee voor de algemene overwinning. Helaas maakte hij een foutje in de Wallonie, in de Sezoensrally en in Ieper, wat telkens een blanco score opleverde. In Roeselare toonde Verstappen echter vorig jaar met een tweede plaats al dat hij zich goed voelt op de smalle baantjes.

Jos Verstappen

Zijn makker Richard Pex volgt op amper 3 punten in de tussenstand. Samen met de Roeselaarse navigator Thijs Ozeel kan de sympathieke Skoda-rijder een gooi doen naar de leidersplaats als Jos Verstappen een steek laat vallen. En, mochten zij allebei punten laten liggen, dan kunnen Jimmy D’hondt, tweevoudig Master-kampioen, Roger Hodenius, Paul Lietaer, de favoriet in Historic, en Dirk Deveux zelfs aansluiten bij de koplopers.
Maar, de belangrijkste outsider die het Jos Verstappen moeilijk kan maken in deze A&D Omloop van Vlaanderen is ongetwijfeld Andy Lefevere, die deze keer zijn kans waagt met een Skoda Fabia RS Rally2. Vorig jaar stond Lefevere op de derde plaats toen hij de ophanging van zijn VW brak. Voor eigen publiek, op een parcours dat hij als geen ander kent, heeft Andy Lefevere de ervaring en de snelheid om het Jos Verstappen moeilijk te maken. Het valt af te wachten of hij ook het ritme heeft, na één testwedstrijd in Staden.

Bert Coene

Andere snelle Masters met een Rally2 zijn Jimmy D’hondt, Bert Coene, eveneens een lokale specialist met zijn Ford Fiesta, en Frank Mesure, die kiest voor een Skoda Fabia. Xavier Dekeyser is ook van de partij met zijn snelle Renault Clio Rally3. Henri Schmelcher is de enige Master in de GT-categorie met zijn Porsche 991 GT3. Thierry Cokelaere toonde vorig jaar zijn snelheid met zijn BMW 1M.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws