Belgian Westhoek Classic 2021: een programma met alle ingrediënten van weleer!


Op vrijdag 17 en zaterdag 18 september gaat de Belgian Westhoek Classic 2021 door. Volgens de organisatie de meest authentieke regelmatigheidsrally en de afspraak van de regionale regelmatigheidskalender. Door de autosportluwe periode zijn de voorbereidingen al vergevorderd. Route-managers Bjorn en Jens Vanoverschelde hebben veel extra tijd gehad om een uimuntende route uit te stippelen. Een route die alle ingrediënten van weleer bevat.

Op vrijdagavond start de rally op de Grote Markt van Ronse. Daar vertrekt er een lus van 120 km by night verdeeld over vijf regelmatigheidsproeven. Door de duisternis en de vele richtingsveranderingen zal er een natuurlijke uitdaging zijn. Elk team zal zonder problemen en met een grote dosis plezier het hotel kunnen bereiken. Zaterdag volgen nog verschillende etappes, onder meer door de Ardense bossen. Uiteindelijk finisht iedereen na zo’n 550 km in Heestert.

De exacte details van het parcours en de organisatie zullen later bekend gemaakt worden. Daarvoor is er nog verder overleg met de politie en Luc Dupont, de burgemeester van Ronse. Vanaf 1 april om 20 uur starten de inschrijvingen.

(Foto en persbericht met dank aan Belgian Westhoek Classic)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws