RedAnt Racing in 2024 aan de slag met 17-jarige Nederlander Dréke Janssen

De winterbreak in de autosport zit er alweer op voor het Zaventemse RedAnt Racing. Terwijl een deel van het team richting Dubai trekt voor de 24 uur in het emiraat, reist een ander deel richting Zuid-Portugal, voor de openingswedstrijden van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe in Portimao en Estoril. In dat laatste kampioenschap maakt de 17-jarige Nederlander Dréke Janssen zijn debuut in de autosport.

“Bij RedAnt Racing zijn we altijd op zoek naar jonge en talentvolle rijders”, valt team manager Marc Goossens met de deur in huis. “Daarom onderhouden we nauwe contacten met enkele kartteams, om die jonge talenten op te sporen. Eén van die teams is DFK Racing. De familie De Feyter wil hun karters de kans geven om richting autosport door te groeien, en bij RedAnt Racing willen wij die jongens of meisjes begeleiden om hun eerste stappen in de GT-racerij te zetten. Een ideale match, dus.”

“Eén van die rijders is Dréke Janssen”, gaat Goossens verder. “Ik ken Dréke al sinds begin ’23, en vorig seizoen heeft hij samen met zijn ouders al een paar van onze meetings bezocht. Het klikte meteen en we hebben dan ook enkele testdagen met hem georganiseerd. Niet alleen de gelegenheid voor ons om hem te evalueren, maar het gaf hem ook de kans om te bepalen of hij met een Porsche aan de slag wou gaan.”

En dat bleek het geval. “Best een lastig autootje, dat wel”, grijnst Janssen als hem naar zijn indrukken wordt gevraagd. “Maar dat maakt het ook leuk. Ook de omgeving bij RedAnt Racing is aangenaam. Het is een rustig team, en de communicatie is uitstekend.”

“Dréke gaat dit jaar in de Porsche Carrera Cup Benelux aan de slag, maar vooraf werken we ook de Sprint Challenge Southern Europe af”, licht Goossens verder toe. “Die vier meetings in Portugal en Spanje worden telkens voorafgegaan door twee testdagen, wat Dréke de kans moet geven om aan de wagen te wennen en wat race-ervaring op te doen.”

“Mijn ervaring met de Porsche beperkt zich voorlopig inderdaad tot de paar testdagen die we in 2023 hebben afgewerkt”, vult de jonge Limburger uit het Nederlandse Thorn aan. “Ik kan dus ieder rondje aan het stuur van de Porsche gebruiken. Wat mijn ambities zijn? Op middellange termijn wil ik tot in de Porsche Supercup geraken. Dat de concurrentie in de Porsche Carrera Cup Benelux best sterk is? Kan zijn, maar ik concentreer me liever op mezelf, op mijn eigen prestaties. Wat de anderen doen interesseert me weinig.”

Dat Janssen zich in de kijker zal rijden, lijkt onvermijdelijk. Niet alleen door zijn prestaties, maar ook door de originele look van zijn bolide. “Ja, bij RedAnt Racing waren we aangenaam verrast toen Dréke met het ontwerp voor zijn wagen op de proppen kwam”, lacht Marc Goossens. “Maar de mooiste wagen is een snelle wagen. En we gaan er alles aan doen om Dréke dit jaar in de voorste regionen te laten meedraaien.”

(foto Bart Dehaese)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws