Moood M Cup: alle ogen gericht op het duel Lommers-Boulat

De East Belgian Rally is volgend weekend het schouwtoneel van de slotmanche van de RACB Moood M Cup 2023. De hamvraag die iedereen zich stelt is uiteraard wie er kampioen zal worden: Philip Lommers of Franky Boulat?
Philip Lommers prijkt momenteel wel bovenaan de tabellen, maar dit jaar worden slechts 5 van de 7 resultaten weerhouden. Dat betekent dat beide piloten hun 2 slechtste resultaten nog in mindering moeten brengen van hun totaal en dat geeft plots een andere visie op de tussenstand. Om u het rekenwerk te besparen, hebben we alle mogelijke scenario’s uitgewerkt voor u:

Franky Boulat

Franky Boulat wint in de EBR en komt daardoor op 74 punten met de 2 schrapresultaten afgetrokken. Dan is Franky sowieso kampioen, ongeacht het resultaat van Philip.
Franky Boulat wordt 2e in de EBR en komt op 72 punten. Zelfs als Philip Lommers wint, eindigt hij ook met 72 punten maar is Franky Boulat toch kampioen wegens meer zeges.
Franky Boulat wordt 3e in de EBR en komt op 70 punten. Dan moet Philip Lommers sowieso winnen om kampioen te worden.
Franky Boulat wordt 4e in de EBR en komt op 68 punten. Philip Lommers moet minstens 2e worden om kampioen te worden.
Franky Boulat wordt 5e in de EBR en komt op 66 punten. Philip Lommers moet minstens op het podium finishen om kampioen te worden.
Doet Franky minder goed dan 5e of valt hij uit, eindigt hij door de schrapresultaten op 66 punten en is Philip Lommers sowieso kampioen omdat hij nu al minstens 68 punten heeft verzameld.
Hopelijk krijgen we dus een strijd tot de allerlaatste proef om uit te maken wie met de bloemen en de trofee huiswaarts keert!

Mats Van den Brand

Het topduo zal echter moeten afrekenen met de winnaar van vorig jaar in de EBR, zijnde Mats Van Den Brand. Hij staat weer aan de start met de BMW E36 vierdeurs waar hij vorig jaar de tegenstand mee omverblies en waar hij onlangs net niet de Short Rally van Kasterlee mee won. Hij gaat uiteraard voor niets minder dan de zege! Daarnaast mogen we ook Tom Ceuppens weer verwelkomen. De M Cup kampioen van 2021 had aangekondigd de helm aan de haak te hangen, maar de rallymicrobe bleef duidelijk knagen. Ook Dany Claesen maakt zijn rentree na zijn crash in Bocholt. Hij staat voorlopig vijfde in het kampioenschap en dient nog 5 punten te scoren om de derde plaats in de eindstand van het kampioenschap te claimen.

Wim Muilwijk

Ook Wim Muilwijk, Patrick Lievens en Wouter Lievens kunnen mits een mooie puntenoogst nog aardig wat plaatsen opschuiven in het kampioenschap. Verder starten ook nog Jesse Monnens, die in goede vorm vertoeft na een zeer sterke wedstrijd in Kasterlee, en Sebastien Cammaerts die zijn ontgoocheling van de opgave in de Omloop wil doorspoelen met een knappe prestatie.

Patrick Lievens

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws